Alege limba
România
Alegeți un alt site web
Site-ul actual:
România
Website / Țară
Limbi
Rețele sociale
Website / Țară
Limbi
Rețele sociale
Magazinul online din Țările Baltice

Ne asumăm responsabilitatea

pentru a trece în revistă

Angajamentul nostru 

În 2020, am lansat propriul Program de Dezvoltare Durabilă 2025, care urmărește să extindă angajamentul nostru actual față de dezvoltarea durabilă.

Prin urmare, Programul de Dezvoltare Durabilă 2025 pune accentul pe inițiativele și proiectele conduse de angajați în domeniul dezvoltării durabile care sprijină obiectivele sociale, economice și de mediu.

Programul nostru de dezvoltare durabilă 

Programele noastre pentru Dezvoltarea Durabilă 2025 sunt inspirate Obiective de dezvoltare durabilă (Sustainable development goals – SDGs), de cele dezvoltate de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite. Am selectat dintre aceste obiective ale ONU, zece priorități care ne vor ajuta să conducem eforturile interne de dezvoltare durabilă ale companiei noastre, contribuind la obiectivele mai largi ale ONU. 

Dincolo de emisiile de dioxid de carbon 

Recunoaștem că dezvoltarea durabilă este un efort holistic și mai avem un drum lung de parcurs către responsabilitatea adevărată. Scopul nostru este să mergem „dincolo de emisiile de dioxid de carbon” și să abordăm o gamă largă de aspecte ale dezvoltării durabile legate de societate, economie și mediu. 

După selectarea obiectivelor, am inițiat grupuri de lucru conduse de angajați din întreaga lume. Obiectivele prioritare care contribuie direct la realizarea principiilor noastre de dezvoltare durabilă sunt: „Promovarea diversității, egalității și incluziunii”, „Promovarea dezvoltării durabile în lanțurile noastre de aprovizionare” și „Creșterea de acceptabilitate a proiectelor de energie regenerabilă”. Grupurile noastre de lucru, lucrează deja pentru a atinge aceste obiective.

O altă inițiativă este seria noastră de cursuri de prelegeri din domeniul durabilității. Această serie internă de evenimente este concepută pentru a oferi angajaților noștri oportunitatea de a asculta și de a discuta cu oameni de știință importanți, activiști și decidenți despre diferite aspecte ale dezvoltării durabile. Primul nostru speaker a fost profesorul Rex, liderul expediției MOSAiC în Arctica, care ne-a împărtășit primele rezultate ale expediției și apelul său urgent pentru a lua acțiuni imediate în privința schimbărilor climatice.   

În anii următori, vom continua să construim și să dezvoltăm abordarea noastră față de dezvoltarea durabilă. Călătoria pe care o parcurgem nu are un final, mai degrabă, este un mod de a gândi și de a acționa care va evolua constant și va ajuta la modelarea activității noastre.

Ne bucurăm că angajații sunt interesați să creeze schimbări împreună. Dacă aveți întrebări, opinii sau doriți să aflați mai multe despre modul în care lucrăm pentru atingerea acestor obiective, contactează-ne

Facem parte din Grupul BayWa 

... și angajamentul său față de dezvoltarea durabilă

Strategia climatică la nivel de grup a fost implementată de BayWa Group în 2019, care conturează angajamente și obiective ambițioase.

Strategia climatică a BayWa este ghidată de Acordul de la Paris privind schimbările climatice. Un fundament important al activității noastre îl constituie Raportul Special al Grupului Interguvernamental pentru Schimbări Climatice (Intergovernmental Panel on Climate Change – IPPC) „Încălzirea globală de 1,5 ° C”, în care se solicită acțiuni imediate pentru a atenua schimbările climatice, sechestrarea emisiilor de dioxid de carbon și transformarea viitorului Planetei într-o direcție mai bună.

Grupul BayWa s-a alăturat ca parte a angajamentului său de a lucra pentru obiectivele clare și măsurabile de dezvoltare durabilă RE100. RE100 este un grup de multinaționale care s-au angajat public să utilizeze energie 100% regenerabilă în următoarele decenii.

În al doilea an de participare, compania BayWa AG a obținut un rating B w Carbon Disclosure Project (CDP), care ne plasează peste media europeană și din industrie.
În anul 2020, compania BayWa a fost recunoscută drept una dintre „50 de lideri pe piața dezvoltării durabile și climatice” de către ONU și Bloomberg. Video-ul publicat în acest scop, arată cum BayWa, ca grup tradițional, conduce sectoarele agricole, energetice și de materiale de construcție prin inovare sustenabilă. 

Realizările noastre în ceea ce privește obiectivele strategiei climatice

Datorită modelelor noastre de business și experienței în sectorul energiei regenerabile la BayWa r.e. ne străduim în sensul dezvoltării durabile și contribuim la implementarea obiectivelor la nivel de grup ale BayWa AG.

Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră este prioritatea noastră principală. Prin urmare, potențialul de reducere a emisiilor este identificat în mod regulat și proiectele de reducere sunt implementate în mod constant. Din 2020, compania BayWa r.e. este alimentată 100% cu energie electrică verde, iar eficiența energetică face parte din Programul nostru pentru Dezvoltare Durabilă 2025.

Strategia climatică a BayWa AG

Amprenta noastră  

Ca parte a grupului BayWa, începând cu anul 2015, dezvăluim datele noastre legate de dezvoltare durabilă, cum ar fi consumul de energie și alte emisii de CO2, prin raportul anual de dezvoltare durabilă BayWa AG. Raportul de Dezvoltare Durabilă BayWa este pregătit în conformitate cu standardele Global Reporting Initiative (GRI) recunoscut la nivel internațional și face obiectul unui audit extern, independent.

 • Raportare

  Până în prezent, raportăm toate emisiile directe din fabricile, centrele de operațiuni și flotelor de autovehicule (domeniul 1) și emisiile indirecte, cum ar fi consumul de electricitate, încălzire și răcire (domeniul 2), precum și emisiile din călătoriile cu scop profesional (domeniul 3.6). În prezent, extindem domeniul de aplicare al raportării noastre pentru alte categorie din domeniul de aplicare 3.

 • Reducerea emisiilor

  Pe baza datelor colectate, identificăm zonele în care ne putem reduce în mod activ amprenta de dioxid de carbon și definim acțiuni specifice pentru creșterea eficienței energetice, în consecință, reducerea emisiilor. Măsurile aflate deja în implementare includ utilizarea luminilor LED în birourile și depozitele noastre, tranziția spre furnizarea de energie electrică 100% verde în 2020 și tranziția continuă spre o flotă de mașini electrice.

Conținut

  Contact

  Dacă aveți întrebări cu privire la strategia noastră de dezvoltare durabilă, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail sustainability(at)baywa-re.com

  Înapoi la începutul paginii
  Intrați în legătură